26.07.2016р. відбулося засідання штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення дітей при облдержадміністрації.

shtab-226.07.2016р. начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  Кончаківська С.П. прийняла участь в засіданні штабу з оперативного вирішення питань підготовки та організації оздоровлення дітей при облдержадміністрації.

Згідно порядку денного на засіданні штабу розглянуто актуальні питання щодо оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2016 року.

Відповідно до інформації начальника управління сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації С.М.Гресь в поточному році функціонувало 289 пришкільних таборів, які завершили свою роботу в червні місяці та продовжують функціонувати 14 позаміських оздоровчих закладів, у т.ч. 2 заклади санаторного типу. Станом на 06.07.2016 року в області вже оздоровлено 24180 дітей. На виконання Закону України «Про оздоровлення та відпочинок дітей», розпорядження голови Житомирської облдержадміністрації від 25.04.2016 № 113 «Про організацію оздоровлення і відпочинку дітей у 2016  році» за рахунок коштів обласного бюджету оздоровлюються діти пільгових категорій: діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти військовослужбовців, які знаходяться в зоні проведення антитерористичної операції, діти внутрішньопереселених  та багатодітних сімей, діти-інваліди та ін.

Окрім того на засіданні було розглянуто питання про виконання адміністрацією оздоровчого дитячо-юнацького закладу  «Березовий гай» Бердичівської районної ради припису Держпродспоживслужби в Житомирській області від 19.07.2016 року.

Відповідно до інформації директора закладу Шевчук В.П. в закладі вжито термінові заходи щодо усунення виявлених в ході позапланової перевірки  недоліків та недопущення їх в подальшій роботі:  проведена бесіда з працівниками харчоблоку стосовно дотримання вимог Державних санітарних правил в ході зберігання сировини і харчових продуктів та  приготування готових страв; відповідно до представленого акту вилучено з використання продукти з вичерпним терміном зберігання та заборонені харчові продукти: медичним працівникам табору вказано на забезпечення контролю за роботою харчоблоку та необхідність своєчасного ведення медичної документації.

В своєму виступі Кончаківська С.П. наголосила на необхідності посилення контролю з боку адміністрації закладу за дотриманням вимог санітарного законодавства в ході функціонування оздоровчого табору з метою недопущення епідускладнень серед дітей та персоналу та запропонувала провести повторно з працівниками харчоблоку гігієнічне навчання зі здачею заліку з санмінімуму. Спеціалісти Держпродспоживслужби області готові надати необхідну допомогу та професійні консультації з даного питання.