Актуальні питання щодо відбору зразків харчових продуктів в ході здійснення заходів державного контролю обговорено в форматі онлайн-семінару

22 вересня, в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області в режимі відеоконференції відбувся семінар з питань безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. До обговорення питань порядку денного було запрошено начальників районних та Житомирського міського управлінь, начальників відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. Під час семінару обговорювались актуальні питання щодо відбору зразків харчових продуктів в ході здійснення заходів державного контролю. Зокрема, особлива увага зверталась на питання дотримання «Порядку відбору зразків», затвердженого наказом Міністерства аграрної політики та продовольства України від 11.10.2018р. № 490, обов’язковості та правильності складання актів відбору.Також було наголошено на правильності проведення простих досліджень, які здійснюються при появі обґрунтованої підозри щодо невідповідності або якщо такі дослідження передбачені щорічним планом державного контролю. Серед інших питань порядку денного обговорено питання розробки планів державного контролю у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів та ветеринарної медицини. Визначено основні напрямки формування та наповнення річного плану. Наголошено, що періодичність здійснення планових заходів державного контролю визначається на підставі ризик-орієнтованого підходу, у зв’язку з чим, до 01 листопада 2020 року необхідно завершити категоризацію потужностей.На завершення заходу було вкотре наголошено на доцільності та важливості висвітлення на сайтах місцевих державних адміністрацій, органів місцевого самоврядування повідомлень про початок кампанії з пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин.