Cемінар «Система державного контролю якості та безпечності харчових продуктів .Вимоги НАССР і практичні аспекти впровадження системи управління безпечністю харчової продукції».

IMG_396430 листопада в приміщенні Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  відбувся семінар на тему «Система державного контролю якості та безпечності  харчових продуктів .Вимоги НАССР і практичні аспекти впровадження  системи управління  безпечністю харчової продукції». Захід проводився в рамках співпраці Головного управління та Громадської організації «Союз споживачів та підприємців» за участю  представників центру сертифікації та метрології ТОВ «Тестметрстандарт». Семінар призначався для  керівників підприємств з виробництва та реалізації харчових продуктів, фахівців з якості та безпечності зазначених підприємств,  зацікавлених в розробці та впровадженні системи  НАССР.

         Відкрив  семінар начальник Головного управління Держпродспоживслужби  Шпита  О.О., у вступному слові він стисло окреслив  повноваження та основні принципи  роботи державних інспекторів  в системі державного контролю якості та безпечності  харчових продуктів.IMG_3966

Голова правління ГО «Союз споживачів та підприємців» Куценко П.І. ознайомив присутніх з законодавчими вимогами впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів. Необхідну та змістовну інформацію  щодо підготовки до впровадження та послідовності впровадження принципів системи  НАССР надавали аудитори сертифікації систем управління ТОВ «Тестметрстандарт» Погорецька А.А та Забродська О.В.

В завершення семінару начальник відділу безпечності харчових продуктів  ГУ ДПСС в Житомирській області Онопченко В.В. висвітлив ряд питань щодо введення  ефективної системи державного контролю якості та безпечності харчових продуктів за європейськими принципами . Детальніше зупинився  на питаннях процедури здійснення комплексних перевірок операторів потужностей та відповідальності операторів ринку за порушення вимог чинного законодавства у сфері обігу харчових продуктів.