Чергова семінар-нарада з питань організації харчування дітей

Упродовж останніх двох тижнів у Житомирській області за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби  триває цикл кущових семінарів-нарад, де обговорюються питання щодо забезпечення якісного та безпечного харчування дітей у навчально-виховних закладах області. Сьогодні  зазначений захід відбувся в м. Житомир у приміщенні Житомирської райдержадміністрації. Семінар організовано та проведено   спеціалістами Житомирського районного управління ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області в складі керівника управління – Гущина Б.Б, начальника відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Зембицької Л.В. , сумісно з начальником  відділу освіти Житомирської райдержадміністрації – Дмитрієвої Р.М.

До участі у семінарі було запрошено керівників закладів дошкільної освіти, заступників директорів закладів загальної середньої освіти, які відповідають за харчування учнів та фізичних осіб-підприємців, які організовують харчування учнів в закладах загальної середньої освіти Житомирського, Малинського, Радомишльського, Брусилівського , Коростишівського та Черняхівського районів .

Крім того, цього разу до участі у проведенні семінар-наради долучились представники Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області. Так, головний спеціаліст відділу санітарно-епідеміологічного нагляду  та організації розслідування спалахів Гайдукевич Л.М.  ознайомила учасників семінару  з ситуацією щодо виникнення спалахів харчових отруєнь в школах та дитячих закладах в межах області та країни в цілому. Детально розглядались найпоширеніші  причини виникнення спалахів та  оснівні заходи профілактики. Було доведено основні вимоги санітарного законодавства при організації харчування у закладах освіти Житомирської області.

Начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та вет.медицини Семчук О.М. у своїй доповіді висвітлив перелік сучасних вимог до безпечності харчових продуктів, умови їх транспортування і зберігання, організації та контролю технологічних процесів приготування страв. Окрема увага була приділена  питанню впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Начальник відділу державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Зембицька Л.В. провела стислий аналіз здійснення заходів державного нагляду за  навчально-виховними закладами Житомирського району, озвучила проблемні питання.

Загалом захід відбувся у форматі відкритого діалогу, учасники семінару  мали можливість поставити питання та отримати на них змістовні та інформативні відповіді. З боку фахівців Держпродспоживслужби  було висловлено готовність у разі потреби  надавати методично-консультативну допомогу з метою сприяння організації якісного та безпечного харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти Житомирської області.

ТЕМА ДНЯ

  • Коригування та узгодження з департаментами ОДА проекту обласної програми “Дітям Житомирщини-безпечне та якісне харчування “
    Засідання комісії з розгляду адміністративних справ.
    Аналіз постачальників харчових продуктів та їх реєстрації.
Грудень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лис    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031