Держпродспоживслужба інформує про спалах ГКІ , пов’язаний із вживанням шаурми

За оперативним повідомленням Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, 01.08.2018 в м.Києві зареєстровано спалах захворюваня  на гостру кишкову інфекцію, пов’язаний із вживанням шаурми, внаслідок якого постраждало 83 особи, в т.ч 12 дітей. Проведення протиепідемічних заходів триває, ситуація перебуває на контролі ГУ ДПСС в м.Києві.

         З метою забезпечення організації та проведення профілактичних заходів у межах Житомирської області  Головним управлінням Держпродспоживслужби в Житомирській області видано наказ районним управлінням щодо створення спільних комісій при органах місцевого самоврядування щодо  проведення позапланових  обстежень місць торгівлі шаурмою та заборони реалізації харчового продукту в разі його виявлення без відповідної документації, що засвідчує його безпечність , при порушенні санітарних норм, умов реалізації, відсутності державної реєстрації потужності тощо. 3 серпня 2018 року відбулась нарада з начальниками районних управлінь та керівниками міжрайонних лабораторій Держпродспоживслужби  у режимі скайп-зв’язку з питань дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів у частині функціонування  стихійної торгівлі , мережі вуличних фаст-фудів.

 

ТЕМА ДНЯ

  • Співбесіда з керівниками лікарень ветмедицини з питань
    оптимізації мережі.
  • Організація проведення протиепізоотичних заходів по локалізації та ліквідації вогнища АЧС в Радомишльському районі.
  • Узгодження та підписання Регіонального плану щодо створення належних умов для безпечного харчування в закладах освіти з представниками управління освіти і науки, департаменту праці, соціальної та сімейної політики.

 

Листопад 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Жов    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930