До уваги суб’єктів господарювання, що здійснюють господарську діяльність пов’язану з експортом продукції рослинного походження

При здійснені експортних операцій, у випадку наявності вимог країни-імпорту щодо експорту об’єкту регулювання із зон, місць і (або) ділянок виробництва, вільних від певного шкідливого організму спеціалістами управління фітосанітарної безпеки Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, за ініціативи суб’єкта господарювання, проводиться процедура офіційного встановлення та/або підтримання статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів чи шкідливого організму.

Для цього особа подає до Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  (м. Житомир, вул. Гагаріна 55), а саме:

1. Заява про встановлення та/або підтримання офіційного статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів .

2. Копія плану земельної ділянки (витягу з документації із землеустрою), на якій планується офіційне встановлення місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів.

3. Копія документа, який засвідчує право власності або користування (в тому числі оренди) на земельну ділянку, на якій планується офіційне встановлення місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів.

4. Документ, що підтверджує внесення плати за обстеження посівів сільськогосподарських культур, плодових культур, розсадників, промислових садів, присадибних ділянок та лісосмуг щодо виявлення карантинних організмів для надання та/або підтвердження статусу місця виробництва або виробничої ділянки на вимогу особи, що здійснює виробництво об’єктів регулювання, передбачених Законом України «Про карантин рослин», розмір яких визначено Постановою КМУ від 28.12.2011 №1348.

За результатами проведених заходів, пов’язаних зі встановленням та/або підтриманням статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від регульованих шкідливих організмів, відповідно до Порядку, присвоюється реєстраційний номер місцю виробництва або виробничій ділянці, вільних від регульованих шкідливих організмів.

Звертаємо Вашу увагу, що заходи, щодо встановлення та/або підтриманням статусу місця виробництва або виробничої ділянки, вільних від шкідливих організмів проводяться у вегетаційний сезон.

Особливу увагу рекомендуємо звернути на вимоги країн Європейського союзу, Євразійського економічного союзу, Республіки Кенія, Республіки Індонезія, Республіки Туреччина та Китайської Народної Республіки.

Також інформуємо, що відповідно до Протоколу фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту ячменю з України до Китаю між Міністерством аграрної політики та продовольства України та Генеральною адміністрацією нагляду за якістю, інспекції та карантину Китайської Народної Республіки крім щорічного обстеження в період вегетації місць вирощування ячменю на виявлення Pseudocercosporellaherpotrichoides, Gaeumannomycesgraminis, Barleystripemosaicvirus, необхідно встановлювати зони вільні  від шкідливих організмів Tilletiacontroversa.

З Інформацією щодо фітосанітарних вимог країн можете ознайомитись  на офіційному сайті Держпродспоживслужби України

http://www.consumer.gov.ua/ContentPages/Fitosanitarni_Vimogi_Krain/89/

 

Архіви