Другий етап семінару-навчання на тему «Сучасні методи підходу до проведення ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках»

DSCN090916 квітня 2018 року в приміщенні Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відбувся другий етап семінару-навчання на тему «Сучасні методи підходу до проведення ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках». Перший етап проводився 26 березня . Навчання ,як і перше, проводили спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ ДПСС в Житомирській області та Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби. Слухацька аудиторія – завідувачі та лікарі-експерти, радіологи лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи агропродовольчих ринків Житомирської області.

 Тематика семінару спрямована на роз’яснення вимог чинного законодавства під час здійснення заходів державного контролю на ринках спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи. Зокрема, присутнім надавалось детальне роз’яснення основних засад  та визначень  Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» № 2042-19 від 18.05.2017р., який набуває чинності 4 квітня 2018р. Окрема увага приділена питанням здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини в частині дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

 В ході проведення заходу спеціалістами Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби обговорювались загальні вимоги до компетентності випробувальних лабораторій, основні підходи в проведенні мікробіологічних , радіологічних досліджень сировини та продуктів харчування  під час здійснення ветеринарно-санітарної експертизи.

 Після завершення  навчальної частини семінару було проведено коротке тестування, що дозволило оцінити рівень знань спеціалістів ЛВСЕ.DSCN0911