Інформаційно-тематичний семінар щодо організації харчування дітей в освітніх закладах Любарської районної ради

Це зображення має порожній атрибут alt; ім'я файлу 05.03любар-1024x768.jpg

За ініціативи Любарського районного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області в актовій залі Вигнанської ЗОШ І-ІІ ст., за участі представників  відділу освіти, молоді та спорту Любарської районної адміністрації відбулась спільна нарада з  керівниками,  кухарями,  медичними  працівниками  загальноосвітніх та дошкільних навчальних  закладів  Любарської районної ради, присвячена вирішенню актуальних питань щодо організації безпечного та якісного харчування дітей. У ході тематичного семінару спеціалісти Любарського районного управління надали детальні роз’яснення  вимог  Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» в частині обігу харчових продуктів.   Акцентовано увагу  відповідальних за організацію харчування осіб на необхідності контролю наявності товарно-транспортної накладної при отриманні продуктів харчування, дотримання температурних умов при транспортуванні, наявності відповідного пакування та маркування усіх, без виключення, продуктів харчування. Зокрема, було наголошено на необхідності при укладанні договорів з постачальником продуктів в освітні заклади звертати увагу на те, чи зареєстрований постачальник як оператор ринку.

    Обговорили програми передумови для  впровадження системи НАССР,   необхідність забезпечення належної матеріально-технічної бази,   аналіз небезпек і здійснення контролю над усіма етапами  приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

    Учасники семінару зупинились на основних видах порушень вимог санітарного законодавства, які реєструються у шкільних і дошкільних установах, та спільно  визначили шляхи їх усунення.

.

Останні коментарі

    Архіви

    Категорії

    EnglishUkrainian