Нарада з питань дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів | Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області

Нарада з питань дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів

DSCN01503 серпня 2018 року в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області  відбулась нарада у режимі відеозв’язку з питань дотримання  законодавства у сфері безпечності харчових продуктів . До участі у нараді долучилися начальники районних (міського) управління ГУ ДПСС в Житомирській області, керівники міжрайонних лабораторій Держпродспоживслужби, завідувачі лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках.

Враховуючи загострення ситуації, що склалась у зв’язку зі спалахом захворювання  на гостру кишкову інфекцію, пов’язаним із вживанням шаурми у м.Києві , начальником  Головного управління надано відповідні доручення  про вжиття вичерпних заходів щодо збереження стабільної в епідемічному відношенні ситуації на території Житомирської області .

Зокрема, зобов’язано керівників районних управлінь ГУ ДПСС в Житомирській області  ініціювати перед територіальними органами влади та місцевого самоврядування питання щодо створення спільних комісій, до складу яких входитимуть представники правоохоронних органів, органів місцевого самоврядування та представників громадськості. Ціллю та завданням комісії є виявлення порушень вимог чинного законодавства в діяльності вуличного фаст-фуду (щаурми, хот-догів тощо) як потенційно ймовірної причини спалахів гострих кишкових інфекцій.

 Було наголошено на важливості реалізації спільних дій відповідно до затверджених Регламентів у випадку ускладнення санітарно-епідемічної ситуації в області .

Останні коментарі

    Категорії