Нарада з сільгоспвиробниками та пасічниками Житомирського району

DSCN562428 лютого в актовій залі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області відбулась нарада «Застосування пестицидів для захисту рослин з дотриманням вимог, недопущення отруєння і загибелі бджіл»під головуванням начальника Житомирського районного управління ГУ ДПСС  Бориса Гущина . До обговорення проблематики порушеного питання були запрошені пасічники та керівники сільськогосподарських підприємств Житомирського району.Останнім часом гостро постає проблема щодо потрави (загибелі) бджолосімей у результаті  обробки  сільськогосподарських угідь отрутохімікатами та пестицидами, тому виникла необхідність провести нараду з метою інформування та надання роз’яснень з цього приводу.

     Від Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області до участі у нараді долучився головний спеціаліст відділу прогнозування фітосанітарної діагностики та аналізу ризику – Валерій Приймачук. У своїй доповіді він висвітлив основні причини отруєння бджіл, надав рекомендації аграріям Житомирського району щодо використання безпечних засобів захисту рослин, які не завдаватимуть шкоди навколишньому середовищу та не викликатимуть потраву (загибель) бджолосімей.DSCN5616

     Начальник відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної       медицини Житомирського районного управління Геннадій Журавель  за допомогою мультимедійного відтворення  висвітлив  класифікацію хвороб бджолосімей та основні заходи з їх ліквідації. Друга частина доповіді були присвячена вивченню  порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта на пасіку та основних вимог щодо експорту продукції бджолярства  до країн ЄС з метою донесення  присутнім інформації про необхідність легалізації пасічників Житомирського району.

Про порядок проведення заходів державного нагляду (контролю) у сферах насінництва та розсадництва  розповіла присутнім головний спеціаліст відділу контролю в насінництві та розсадництві управління фіто санітарної безпеки Олена Супрунчук.

Загалом захід носив інформаційно-роз’яснювальний характер та відбувся у форматі відкритого діалогу між представниками Держпродспоживслужби та аграріями і пасічниками Житомирського району.DSCN5621

 

Архіви