Обговорення виробничих питань у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини

Сьогодні в Головному управлінні  Держпродспоживслужби в Житомирській області відбулась нарада в режимі zoom-конференції з обговоренням низки виробничих питань у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. До участі у нараді долучились керівники районних та міського управлінь,  начальники та спеціалісти відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини,керівники районних державних лікарень ветеринарної медицини та уповноважені лікарі ветеринарної медицини забійних підприємств області.

У ході наради учасників ознайомили з рядом питань виробничого характеру, розглянутими  напередодні на селекторній нараді  під головуванням директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України Бориса Кобаля.Детальніше зупинились на обговоренні :

  • порядку видачі та обігу ветеринарних супровідних документів для переміщення тварин;
  • щодо ретельного проведення розлідування за повідомленнями системи швидкого оповіщення RASSF;
  • питання фальсифікації меду, дослідження на вміст нітрофуранів, відповідність продукції вимогам НАССР;
  • щодо розгляду звернень громадян, що надійшли на Урядову гарячу лінію, об’єктивне та всебічне розслідування випадків отруєнь (загибелі) бджіл;
  • дотримання необхідних вимог та рекомендацій для сільськогосподарських підприємств щодо участі в 32-ій агропромисловій виставці «АГРО-2020».

З використанням презентаційних матеріалів учасників наради було ознайомлено з особливостями здійснення державного контролю за надходженням забійних тварин та виконання програми моніторингу губчастоподібної енцефалопатії великої рогатої худоби.

На завершення наради було проведено стислий аналіз діяльності управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини упродовж першого півріччя 2020 року, обговорено певну виробничу проблематику, визначено шляхи її вирішення та основні завдання на ІІІ-ій квартал поточного року.