Обговорення виробничих питань у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини

Сьогодні перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ігор Волківський та в.о.начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Міщенко долучились до наради, яка відбулась в режимі zoom-конференції під головуванням директора Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України Бориса Кобаля. У ході наради до уваги учасників було представлено низку питань виробничого характеру :

  • дотримання рекомендацій FAO  та ВООЗ щодо протидії поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19 на потужностях з вирощування, утримання, забою, переробки і обігу тварин та виробництва харчових продуктів;
  • інспектування рибопереробних та молокопереробних підприємств на відповідність вимог ряду європейських країн;
  • порядок видачі ветеринарних документів;
  • проведення розслідувань за повідомленнями системи швидкого оповіщення RASSF;
  • контроль за вмістом нітрофуранів у меді;
  • розгляд звернень громадян, що надійшли на Урядову гарячу лінію, об’єктивне та всебічне розслідування випадків отруєнь бджіл.