Обговорено механізми реалізації основних принципів посилення контролю за станом виконання карантинних обмежень

17 червня 2020 року спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області взяли участь у нарадах під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергія Глущенка та т.в.о. Голови Держпродспоживслужби Ольги Шевченко.

Відповідно до порядку денного розглянуто питання реалізації основних принципів посилення контролю за станом виконання карантинних обмежень.

Окрім того було обговорено принципи здійснення контролю виконання протиепідемічних вимог в ході підготовки до проведення основної сесії ЗНО, інших об’єктів, у складі мобільних груп, створених місцевими органами виконавчої влади з метою контролю дотримання карантинних вимог.

Відповідні доручення, надані під час зазначених вище нарад, розглянуто з керівниками районних та Житомирського міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області в режимі відеоконференції.

Відкриваючи нараду, начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита зосередив увагу на показниках епідситуації. Наголосив на тому, що критерії показників епідситуації в області дають підстави стверджувати про її ускладнення.

Начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Кончаківська детально зупинилась на механізмах реалізації основних принципів посилення контролю за станом виконання карантинних обмежень, визначених Протоколом позачергового засідання Державної комісії техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій від 13 червня 2020 року. Відповідно до зазначеного документа повноваження щодо контролю виконання протиепідемічних вимог, регламентованих актами Головного державного санітарного лікаря України, надано Держпродспоживслужбі.

В результаті активного обговорення керівникам районних та Житомирського міського управлінь надано конкретні доручення щодо виконання покладених на Держпродспоживслужбу області завдань.

Окрім того було обговорено принципи організації роботи мобільних груп контролю дотримання карантинних вимог не лише суб’єктами господарювання, а й громадянами в місцях загального користування, громадському транспорті, закладах освіти та лікувально-профілактичних закладах.