Оперативна нарада з керівниками територіальних управлінь Держпродспоживслужби в Житомирській області

IMG_2754 7 жовтня  2016 року в приміщенні  Головного управління  Держпрод-споживслужби  в Житомирській області  відбулася оперативна нарада  з керівниками територіальних управлінь Держпродспоживслужби  під головуванням  в.о. начальника Головного управління  Шпити О.О.

На порядок денний винесені питання :

  • Виконання основних протиепізоотичних заходів за 9 місяців та стан здійснення державного ветеринарного контролю;
  • Підсумки оздоровлення дітей влітку 2016 року та підготовка закладів освіти до нового навчального року;
  • Фінансування установ у 2016 року,підготовка до осінньо-зимового періоду та стан реорганізації територіальних управлінь
  • Про застосування заходів адміністративного впливу відповідно до вимог чинного законодавства.IMG_2745

IMG_2740Так,  у своїй доповіді начальник управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії  Волківський І.А. висвітлив  питання забезпечення засобами діагностики та захисту тварин: в зв’язку з відсутністю державного фінансування дане питання було вирішено  за фінансової підтримки сільських та селищних рад, а також спеціального фонду районних державних лікарень ветеринарної медицини.

      Окрема увага була приділена  питанню державного нагляду та контролю за реєстрацією потужностей операторів ринку харчових продуктів та  видачі документів дозвільного характеру. Так, з 2017 року вступає в силу виконання вимог ст.21 ЗУ «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» впровадження НАССР на значних потужностях з необробленими інгредієнтами тваринного походження. Було наголошено на чіткому підході до планування заходів державного контролю на 2017 рік з обов’язковістю включення суб’єктів господарювання, які займаються утриманням та вирощуванням с/г тварин (особливо свиней) та птиці.

Після доповіді  в.о. начальника Головного управління  нагадав  про нараду з питань стабілізації епізоотичної ситуації з африканською чумою свиней під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра С. Кубіва , яка відбулася у вересні поточного року,  та наголосив  на вжитті заходів щодо запобігання виникнення та розповсюдження АЧС у регіоні.

Про здійснення держсанепіднагляду за ходом оздоровлення дітей у 2016 році доповідала начальник управління держсанепіднагляду  Кончаківська С.П.Так, було проведено 406 перевірок закладів оздоровлення та відпочинку , у 55 перевірених закладах були виявлені порушення вимог чинного законодавства. Зокрема, в своїй доповіді вона зауважила , що спеціалістам територіальних управлінь  протягом оздоровчого періоду  необхідно в обов’язковому порядку проводити оцінювання ефективності оздоровлення дітей,  так як це саме той показник,зростання якого є пріоритетним завданням при здійсненні  держсанепіднагляду  . IMG_2741

В другій частині  доповіді Кончаківська С.П. надала короткий аналіз нагляду за підготовкою  навчальних та виховних закладів до роботи у новому навчальному 2016-2017 році. Так, в ході роботи комісій перевірками охоплено 1101 заклад Житомирської області.  Було наголошено,що під час здійснення планових перевірок необхідно надавати  якісні,повноцінні пропозиції керівникам по покращенню матеріально-технічного забезпечення закладів та  створенню безпечних і здорових умов навчання та виховання дітей.

Наприкінці доповіді Шпита О.О. нагадав  про ситуацію з отруєнням сурогатним алкоголем та відмітив необхідність  вжиття заходів в межах компетенції щодо недопущення  до реалізації фальсифікованого алкоголю в закладах торгівлі та громадського харчування.

IMG_2743Начальник відділу фінансового та організаційного відділу Мисько Г.Ф. доповіла щодо стану фінансування Головного управління та територіальних органів Держпродспоживслужби в Житомирській області . Крім того, було наголошено  на вжитті заходів по завершенню процедури реорганізації (ліквідації ) територіальних управлінь та надано роз’яснення з приводу організації передплати періодичних видань.

Роз’яснення щодо вжиття заходів адміністративного впливу  відповідно до Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості  харчових продуктів» надав у своїй доповіді завідувач сектором правового забезпечення  Малець А.В.IMG_2744

IMG_2748Наприкінці оперативної наради в.о.начальника  Головного управління Шпита О.О. вручив спеціалістам управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії сертифікати аудиторів НАССР  за результатами 1,5- річного навчання, проведеного Проектом ЄС «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні».  Крім того, привітав спеціалістів управління держсанепіднагляду з нагоди  професійного свята – Дня працівників державної санітарно-епідеміологічної служби.IMG_2750