Опрацювання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини

DSCN074421 березня 2018 року в приміщенні  Головного управління Держпродспоживслужби  відбувся  семінар на тему: «Застосування законодавства у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини», який проводили  спеціалісти Департаменту безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Держпродспоживслужби України: заступник начальника управління – начальник відділу державної інспекції управління державного контролю Юрій Перегінець та завідувач сектору з оцінки ризиків управління державного контролю Оксана Борейко. До участі у семінарі долучилося керівництво Головних управлінь Держпродспоживслужби у Житомирській та Хмельницькій областях, начальники районних управлінь та структурних підрозділів ГУ ДПСС зазначених областей.

СDSCN0769емінар спрямований на роз’яснення основних засад  та тлумачення окремих визначень  Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» № 2042-19 від 18.05.2017р., який набуває чинності 4 квітня 2018р.

Крім того, обговорювались питання здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини в частині дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», до якого також внесені певні зміни.

Загалом захід проходив у форматі діалогу, від учасників семінару надходило багато актуальних питань, на які надавалися змістовні та інформативні відповіді.DSCN0811

Відеосюжет з коментарями начальників Головних управлінь Держпродспоживслужби в Житомирській та Хмельницькій області можна переглянути за посиланням