Перевірка дотримання карантинних обмежень у закладах громадського підприємства області

На виконання Доручення Кабінету Міністрів України № 25127/0/1-20 від 23.06.2020 року , протоколу позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій №10  від 13.06.2020 Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області суттєво посилює контроль за дотриманням протиепідемічних заходів в першу чергу в закладах громадського харчування , а також на агропродольчих ринках та об’єктах продовольчої і непродовольчої торгівлі. Питання здійснення  Держпродспоживслужбою регулярних моніторингових перевірок підприємств громадського харчування неодноразово заслуховувалось на селекторних нарадах Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України та знаходиться на постійному контролі Кабінету Міністрів України.

Зокрема, у кав’ярнях, ресторанах, кафе та кафетеріях спеціалісти Держпродспоживслужби  ретельно  перевіряють дотримання протиепідемічних вимог, викладених у постанові головного державного санітарного лікаря України №32 від 2 червня 2020 року.

Упродовж 23-24 червня спеціалістами вже перевірено 16 закладів громадського харчування. Вимоги  щодо організації протиепідемічних заходів забезпечені та дотримуються практично всіма закладами. Проте, в частині закладів громадського харчування виявлено низку порушень:

Так, у  закладі громадського харчування ФОП Яковенко Л. П., розташованого за адресою 87км+100км траси Київ-Чоп Коростишівського району Житомирської області, використовується багаторазовий посуд для обслуговування відвідувачів при відсутності на те необхідних умов (а саме посудомийної машини). У закладі громадського харчування ФОП Коновал Р.М., розташованому за адресою 123км траси Київ-Чоп Коростишівського району Житомирської області, при наявності безконтактного термометра працівникам закладу не проводиться вимірювання температури тіла, для оформлення замовлень відвідувачі допускаються до приміщення кафе без одягнутих захисних масок. У закладі громадського харчування ФОП Шевченко І,Д, розташованого за адресою вул. Шевченка,8, в с.Броники Новоград-Волинського району, відвідувачі обслуговувались безпосередньо у закладі, ознайомлення з меню здійснювалось контактно. У закладі громадського харчування ФОП Ярошинський І.М., розташованого за адресою 227км траси Київ-Чоп, с.Пилиповичі Новоград-Волинського району, були відсутні дезінфікуючі засоби, прибирання приміщень проводилось неякісно.

      За результатами проведених  перевірок та з метою усунення виявлених порушень і недопущення поширення коронавірусної хвороби спеціалістами Держпродспоживслужби вжиті відповідні адміністративно-запобіжні заходи: на керівників закладів складено 3 протоколи про порушення вимог санітарного законодавства, направлено 16 приписів з пропозиціями по терміновому усуненню виявлених під час перевірок порушень протиепідемічних заходів. Із працівниками закладів та відвідувачами проведено 39 бесід.