Підготовка насіння озимих зернових культур під посів 2017 р.

Відділ контролю в насінництві та розсадництві управління фітосанітарної безпеки ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області інформує.

 Під посів озимих зернових 2017 року засипка станом на 21.09.2017 по Житомирській області здійснена на рівні 85% від прогнозованої кількості і становить 29,36 тис. т. З них озима пшениця і тритикале23,92 тис. т,озиме жито 4,46 тис. т, озимий ячмінь 0,99 тис. т.

Станом на 21.09.2017 в ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія» Держпродспоживслужби надійшло на перевірку  по Житомирській області 2596 т насіння озимих зернових культур. З них в тому числі: насіння озимої пшениці – 2321 т, озимого жита – 175 т,  озимого ячменю – 100 т.

Перевірено: насіння озимої пшениці – 2321 т, озимого жита – 175 т,  озимого ячменю – 100 т.

В результаті лабораторного дослідження встановлено, що кількість кондиційного насіння становить: насіння озимої пшениці -2136 т, озимого жита – 150 т,  озимого ячменю – 100 т.  Детальніше з інформацією в табличному варіанті можна ознайомитися тут табл.1,табл.2

          В області триває робота по доведенню насіння до посівних кондицій, та проводиться лабораторне визначення якісних показників.

Визначення якісних показників насіння можна провести в ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія»,  відділ визначення посівних якостей насіння та товарних якостей садивного матеріалу знаходиться за адресою:

м. Житомир, вул. Київське шосе 131, 8 поверх.

Довідки за телефоном097-323-86-86 Півульська Світлана Петрівна