Питання готовності закладів освіти Житомирської області було розглянуто на черговій селекторній онлайн-нараді з керівниками районних та міського управлінь

Сьогодні у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області відбулась чергова селекторна нарада в режимі онлайн, до участі у якій долучились керівники районних та міського управлінь. На порядок денний наради виносилось питання перевірок готовності закладів освіти Житомирської області до нового навчального 2020-2021 року в умовах карантинних обмежень. Насамперед Олександр Шпита поінформував учасників про результати наради, яка відбулась сьогодні в Житомирській ОДА під головуванням Віталія Бунечка. Ішлося про епідемічну ситуацію із захворюваності на COVID-19, зонування певних районів Житомирщини у відповідності до епідситуації та посилення заходів з недопущення поширення коронавірусної хвороби. Зокрема, у ході наради розглянули низку питань, які обговорювались на нараді за участі т.в.о. Міністра освіти і науки України Сергія Шкарлета, заступника Міністра Любомири Мандзій, Головного державного санітарного лікаря України Віктора Ляшка, що відбулась наприкінці минулого тижня.

Так, начальник управління за дотриманням санітарного законодавства Світлана Кончаківська більш детально ознайомила присутніх з тимчасовими рекомендаціями з організаціі протиепідемічних заходів в закладах освіти, затверджених постановою головного державного санітарного лікаря України № 42 від 30.07.2020р. Окрему увагу учасники наради приділили питанню організації харчування дітей, зокрема, йшлося про заборону мультипрофільного харчування за принципом “шведський стіл”, – наразі розглядаються альтернативні варіанти форм харчування дітей. Перший заступник начальника Ігор Волківський додав, що харчування дітей в освітніх закладах повинно бути безпечним та якісним, – та звернув увагу на ключові моменти дотримання вимог чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів на харчоблоках навчально-освітніх закладів, важливим інструментом контролю якого є впровадження принципів системи НАССР.

Олександр Шпита зауважив учасникам наради, що на сьогодні в умовах пандемії COVID-19 разом із максимальним вжиттям заходів з протидії поширенню цієї хвороби, не варто забувати про небезпеку харчових отруєнь та спалахів кишкових інфекцій, що є неприпустимим в організованих колективах, та насамперед серед дітей.

Останні коментарі

    Архіви

    Категорії

    EnglishUkrainian