Поради фахівців Держпродспоживслужби до Великодніх свят

рис88Наближається пора Великодніх свят та поминальних днів. У період свят, зазвичай, люди  заздалегідь «із запасом» готують та споживають багато різноманітних страв. Для того, щоб святкування пройшло без небажаних наслідків для здоров’я та не призвело до харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, фахівці Держпродспоживслужби рекомендують :

  • оминати місця стихійної торгівлі, купувати харчові продукти лише у стаціонарних закладах торгівлі або на санкціонованих ринках;
  • уважно вивчати маркування, перевіряти терміни придатності до споживання харчових продуктів, за найменших сумнівів щодо якості – не купувати такі продукти;
  • не купувати м’ясні, рибні, кондитерські вироби, консервовані продукти, виготовлені в домашніх умовах;
  • зберігати продукти харчування тільки за умов, зазначених на упаковці та у встановлені терміни;  
  • дотримуватись технології приготування страв;
  • використовувати окремий інвентар для обробки сировини та готових страв, в холодильнику зберігати їх окремо;
  • готові страви зберігати без холоду не більше 2-х годин, не вживати продукти та страви, термін придатності яких закінчився;
  • не брати в дорогу продукти, що швидко псуються ;
  • при споживанні овочів, фруктів та ягід добре промити їх питною водою; 
  • дотримуватись правил особистої гігієни, ознайомити з ними дітей та ретельно стежити за тим, щоб вони їх виконували.

У випадку виявлення перших ознак харчового отруєння необхідно терміново звернутись до найближчої лікувальної установи або викликати «швидку» допомогу. Не рекомендовано займатись самолікуванням. Використання цих порад допоможе вам провести ці дні, не зашкодивши своєму здоров’ю.

ТЕМА ДНЯ

  • Участь у нараді з питань функціонування обласних, районних, міських державних лікарень ветеринарної медицини, що проводиться Держпродспоживслужбою України.
  • Участь у семінарі на базі Головного територіального управління юстиції у Житомирській області з питань нових процесуальних строків у різних судових інстанціях та порядку реєстрації (ліквідації) юридичних осіб.
Жовтень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Вер    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031