Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області взяли участь у Всеукраїнській конференції бджолярів

Представники Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області взяли активну участь у ІІІ-й Всеукраїнській науково-практичній конференції на тему: “Підготовка бджіл до зимівлі та профілактика захворювань у осінній період”.
Захід відбувся 19 жовтня на базі Житомирського національного агроекологічного університету. Наукові доповіді та тези мали змогу представити не лише досвідчені науковці, а й представники сільськогосподарських підприємств, що спеціалізуються на виробництві меду, члени громадських організацій та представники Держпродсроживслужби області.
Серед питань порядку денного обговорювалась проблематика профілактики хвороб бджіл, підготовка до зимівлі, сучасні аспекти застосування екологічно-безпечних ветеринарних препаратів у бджільництві. Учасники конференції також мали нагоду ознайомитись із досвідом розвитку бджільництва у Південному Казахстані та продегустувати казахські види меду.
Активну участь у конференції взяв перший заступник начальника Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Ігор Волківський, який представив учасникам заходу розгорнутий аналіз епізоотичної ситуації стосовно хвороб бджіл та їх отруєння внаслідок застосування хімічних засобів захисту рослин.
Жвавого обговорення набуло питання Порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки, оскільки на заході були присутні не лише професійні пасічники, а й молоді спеціалісти, студенти.
На завершення учасники конференції підбили підсумки сезону 2019 та обговорили шляхи вирішення проблемних питань на 2020 рік.
Важливим та урочистим моментом стало вручення посвідчень членам ГО “Клуб професійних пасічників Житомирщини”.

ТЕМА ДНЯ

  • Співбесіда з керівниками лікарень ветмедицини з питань
    оптимізації мережі.
  • Організація проведення протиепізоотичних заходів по локалізації та ліквідації вогнища АЧС в Радомишльському районі.
  • Узгодження та підписання Регіонального плану щодо створення належних умов для безпечного харчування в закладах освіти з представниками управління освіти і науки, департаменту праці, соціальної та сімейної політики.

 

Листопад 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Жов    
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930