Робоча нарада за підсумками діяльності структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області у І-му кварталі 2018 року

DSCN094311 травня в актовій залі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  відбулась робоча  нарада за підсумками діяльності  структурних підрозділів Головного управління Держпродспоживслужби  в Житомирській області  у І-му кварталі 2018 року.

До участі у нараді були запрошені керівники районних управлінь, директор  Житомирської регіональної державної   державної  лабораторії Держпродспоживслужби та начальник Житомирської міської  державної  лікарні ветеринарної медицини.

Відкрив нараду начальник Головного управління  Держпродспоживслужби в Житомирській області Олександр Шпита. У вступному слові ознайомив присутніх з основними питаннями, які  обговорювались на нараді Держпродспоживслужби,  яка відбулась напередодні в  м.Києві.

 DSCN0965 В своїй доповіді заступник начальника  Ігор Волківський провів стислий аналіз практики організаційного забезпечення  в частині дотримання виконавської дисципліни та опрацювання звернень громадян, окреслив основні перспективи впровадження нових форм і методів управлінської діяльності. Так, на протязі звітного періоду  всього надійшло 224 звернення, з них  переважна частина на адресу Головного управління –101. Крім того, надійшло 8 запитів на публічну інформацію. Всі звернення та запити опрацьовані спеціалістами управління вчасно та результативно. На завершення доповідач акцентував увагу на необхідності посилити роботу у сфері публічної діяльності ( співпраця з органами виконавчої влади, участь у засіданнях міжвідомчих комісій тощо).

   DSCN0974В.о. начальника управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Микола Міщенко охарактеризував  епізоотичну ситуацію в області, провів аналіз стану виконання плану протиепізоотичних заходів. Враховуючи ситуацію, що  нещодавно було зареєстровано випадок АЧС у Вінницькій області, було наголошено  начальникам Бердичівського, Попільнянського, Ружинського районних управлінь посилити заходи щодо запобігання занесення та розповсюдження вірусу на територію  Житомирської області.

На сьогодні внесено до державного Реєстру потужностей операторів ринку 10481 потужностей , найбільший відсоток у м. Житомирі, Новоград-Волинському та Бердичівському районах. У сфері державного контролю за суб’єктами господарювання здійснено 73 планових та 55 позапланових перевірок, за результатами яких  9 осіб притягнуто до адміністративної відповідальності на суму 1020 грн.

Аналіз діяльності управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства доповіла в.о. начальника  управління – Ірина Загородня. На початку доповіді було проведено аналіз спалахів інфекційних захворювань, захворюваності на ботулізм та випадків отруєнь грибами. Так, за звітний період зареєстровано один спалах (1,7% від спалахів по Україні), в ході якого постраждало 5 дітей до 17 років. Спалах було зареєстровано в Коростенському районі, пов’язаний з організованим дитячим колективом – захворіли учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеню с.Холосне. За етіологічним фактором – викликаний вірусом  гепатиту «А» . Головними причинами спалаху стали порушення санітарно-гігієнічного, протиепідемічного та питного режимів в закладі, відсутність умов для дотримання особистої гігієни учнями та персоналом після відвідування надвірного туалету.  Окрім того, з початку 2018 року в області зареєстровано 3 побутових випадки ботулізму, в наслідок яких постраждало 3 дорослих осіб (с.Великий Молодьків Новоград-Волинського району, с.Йосипівка Малинського району та с.Березники Ємільчинського району). Випадок в Ємільчинському районі закінчився летально. Причинами отруєння стали продукти домашнього виготовлення: домашня тушонка та консервовані гриби.DSCN0980

Протягом І кварталу поточного року спеціалістами було здійснено 325 заходів державного нагляду, серед яких – 71 плановий та 254 позапланових. При цьому порушення вимог чинного законодавства було виявлено під час 162 перевірок (тобто у 50% випадків), а саме: при 62 планових перевірках та при 100  позапланових перевірках .

Наприкінці доповідач акцентувала увагу присутніх на основних аспектах здійснення запобіжного нагляду  щодо закладів оздоровлення  та відпочинку  дітей.

Як зазначив начальник управління Олександр Шпита, -  посилення заходів державного нагляду за об’єктами оздоровлення та відпочинку дітей з метою організації літньої оздоровчої кампанії на належному рівні  є першочерговим завдянням спеціалістів управління. Зокрема, наголошено приділити особливу увагу організації харчування дітей.

 Питання дотримання основних засад чинного законодавства у сфері запобігання корупції, та діяльність  спрямовану на запобігання корупційних дій серед працівників Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області у своїй доповіді висвітлив завідувач сектору з питань запобігання корупції –  Ігор Скидан.

   На завершення наради було обговорення актуальних питань, підведення підсумків та визначення пріоритетних завдань на ІІ-ий квартал 2018 року.DSCN0949