Робота у складі мобільних груп Андрушівського та Черняхівського районів

Спеціалісти Андрушівського та Черняхівського районих управлінь ГУДПСС в Житомирській області у складі мобільних груп проводять щоденний моніторинг дотримання суб’єктами господарювання відповідних санітарних та протиепідемічних заходів по недопущенню розповсюдження COVID-19 на підконтрольних територіях.

 Під час комісійних рейдів спеціалістами Держпродспоживслужби звертається увага на :

  • наявність та резерв засобів індивідуального захисту для працюючого персоналу;
  •  створення умов для миття та оброки рук антисептиком;
  • наявність дезінфікуючих засобів та  їх використання відповідно до методичних рекомендацій, передбачених виробниками щодо концентрації, експозиції та порядку приготування.
  •  дотримання безпечної відстані між відвідувачами (наявність нанесеного   маркування або спеціальних позначок);
  •  розміщення інформаційних листів з рекомендаціями щодо запобігання інфікуванню та поширенню СOVID-19;
  •  дотримання кількості відвідувачів відповідно до наданих раніше рекомендацій,

Зокрема, перевіряються умови реалізації продуктів харчування, що потребують обов’язкового фасування.

У Черняхівському районі на сьогодні охоплено перевірками 226 суб’єктів господарювання, за виявлені порушення (недотримання протиепідемічних заходів та карантинних обмежень) складено 11 протоколів та надано 2 приписи з пропозиціями щодо усунення виявлених порушень. В Андрушівському районі спеціалістами Держпродспоживслужби  у складі мобільних груп перевірено 130 суб’єктів господарювання, складено 3 протоколи про адмін.правопорушення, направлено 9 доповідних листів на ім’я голови районної комісії з питань ТЕБ та НС.

Разом з тим, продовжується роз ‘ яснювальна робота щодо необхідності жорсткого дотримання карантинних обмежень та вжиття превентивних заходів із запобігання інфікування та поширення COVID-19/