Семінар на тему «Дотримання операторами молокопереробних підприємств вимог чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів».

DSCN01134 жовтня 2018 року  в актовій залі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській  області відбувся семінар на тему «Дотримання операторами молокопереробних підприємств вимог чинного законодавства у сфері безпечності харчових продуктів». До участі у заході долучилися державні інспектори  відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  районних (міського) управлінь Держпродспоживслужби та представники молокопереробних підприємств області. Метою семінару  є підвищення рівня обізнаності  про систему контролю за безпечністю харчових продуктів на основі оцінки ризиків і важливості використання найкращої практики для виробництва безпечної молочної продукції.DSCN0267

Відкрив семінар начальник  управління Олександр Шпита, який наголосив на необхідності  ефективної співпраці виробників  та державних інспекторів Держпродспоживслужби з метою забезпечення споживачів безпечною та якісною продукцією, що в подальшому сприятиме виходу операторів на міжнародні ринки.

 DSCN0210В ході семінару розглядались та опрацьовувались вимоги чинного законодавства з питань безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, особливості здійснення заходів державного нагляду (контролю) на молокопереробних підприємствах, відповідальність операторів ринку за порушення вимог законодавства.

Учасникам семінару було наглядно продемонстровано програми-передумови НАССР, було доведено їх ефективність та важливу  роль в гарантуванні безпечності харчових продуктів.  

Наприкінці семінару було обговорено поетапний порядок розслідування при виявленні позитивних результатів лабораторних досліджень зразків сировини та  продукції молокопереробних підприємств.DSCN0261DSCN0308

Архіви