Семінар-нарада з обговоренням питань у сфері санітарного законодавства

30 серпня у Головному управлінні Держпродспоживслужби у Житомирській області спеціалісти управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства провели семінар-нараду з обговоренням виробничих питань. У семінар-нараді взяли участь начальник Головного управління Олександр Шпита, начальник управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Світлана Кончаківська, керівники відділів, головні спеціалісти та фахівці  районних та міського управлінь  ГУ ДПСС у Житомирській області.

У ході семінар-наради було проведено стислий аналіз діяльності спеціалістів упродовж проведення літньої кампанії з оздоровлення та відпочинку дітей. Крім того, учасники розглядали проблемні питання державного нагляду за готовністю навчальних закладів області  до нового навчального року та обговорювали пропозиції щодо їх розв”язання.

          За оперативними даними в області станом на 1 вересня 2019 року планують розпочати свою діяльність 1350 навчальних закладів, у т.ч. 620 закладів дошкільної освіти, 686 закладів середньої освіти, 44 заклади професійно-технічної освіти та  вищої освіти I-II ст. акредитації.З метою забезпечення санепідблагополуччя в навчальних закладах області в ході перевірки готовності закладів до нового 2019-2020 навчального року спеціалістами Держпропоживслужби було проведено 37 нарад, 8 семінарів; керівникам закладів направлено 131 припис, підготовлено та направлено в органи влади та органи місцевого самоврядування 28 інформаційних листів з пропозиціями по усуненню виявлених порушень.    

         Спеціалістами Держпродспоживслужби області взято участь у обстеженнях 634 навчальних закладів, порушення вимог діючого санітарного законодавства виявлено у 549 закладах, що складає 87%.

Зокрема, детально проаналізовано   санепідситуацію зі спалахів гострих кишкових  захворювань та харчових отруєнь, що склалась у Житомирській області упродовж 8 місяців 2019 року. Учасники обговорили стан організації санітарно-епідемічних розслідувань спалахів, причини їх виникнення та  розглянули механізми ефективної взаємодії з спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини, фахівцями лабораторної мережі під час проведення розслідувань.

На завершення заходу було приділено увагу питанню виконання бюджетної програми «Щодо проведення лабораторних досліджень у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства» та наглядно продемонстровано  основні принципи роботи у Інтегрованій автоматизованій системі (ІАС).

Архіви