Семінар-нарада з питань державного контролю харчових продуктів та побічних продуктів тваринного походження

13 липня в приміщенні Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області відбувся семінар-нарада з питань державного контролю харчових продуктів та побічних продуктів тваринного походження . До участі у нараді було запрошено начальників відділів безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини районних (міського) управлінь ГУ ДПСС в Житомирській області. Проведення наради ініційовано керівництвом управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медиIMG_4131цини.

Відкрив захід в.о. начальника управління Ігор Волківський. У вступному слові він провів аналіз основних показників діяльності у сфері безпечності харчових продуктів за перше півріччя 2018 рокута визначив пріоритетні завдання на друге півріччя.IMG_4144

На порядок денний семінар-наради  винесені наступні питання :

- порядок здійснення заходів державного контролю в умовах дотримання вимог чинного законодавства, відповідальність  передбачена за порушення вимог Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» ;

- роз’яснення основних засад та понять Закону України «Про побічні продукти тваринного походження, не призначені для споживання людиною»;

-  обгрунтовані підстави для здійснення відбору зразків при проведенні заходів державного нагляду, методика та форма відбору зразків ,оформлення супровідної документації;

- порядок реагування на звернення громадян щодо порушення вимог законодавства в сфері безпечності харчових продуктів та основні принципи реагування  при надходження повідомлень системи RASFF.IMG_4135

Наприкінці семінар-наради  тривали дискутування з основних питань заходу.