Семінар-навчання на тему «Порядок здійснення державного контролю уповноваженими лікарями на підконтрольних потужностях»

DSC_19488 червня 2018 року на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області відбувся семінар-навчання на тему «Порядок здійснення державного контролю уповноваженими лікарями на підконтрольних потужностях». На семінарі розглядались питаннях забезпечення державного контролю за дотриманням необхідних гігієнічних вимог щодо гарантування безпечності готових харчових продуктів тваринного походження на бійнях, гуртівнях та потужностях з розбирання та обвалювання м’яса під час надходження, розбирання та обвалювання продукції первинного виробництва тваринного походження. Були присутні уповноважені лікарі з Андрушівського, Бердичівського, Любарського, Ружинського, Чуднівського, Житомирського, Новоград-Волинського, Черняхівського, Баранівського, Коростенського, Овруцького Радомишльського, Пулинського, Брусилівського районів та міста Житомира. Про роботу уповноважених лікарів в світлі вимог Закону України від 18.05.2018 р. №2042-УІІІ «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» доповідали заступник начальника Головного управління Волківський Ігор Андрійович та в.о. начальника DSC_1960управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Міщенко Микола Дмитрович.

Питання вхідного контролю за надходженням продукції та сировини тваринного походження та порядку здійснення державного ветеринарно-санітарного контролю на потужностях висвітлив в своїй доповіді начальник відділу державного контролю Головного управління Семчук О.М., він окремо зупинився на питанні оформлення і видачі ветеринарних документів та сертифікатів здоров’я, а щодо контролю за періодичністю проведення лабораторних досліджень за сировиною та продукцією тваринного походження розповів начальник відділу безпечності харчових продуктів Онопченко В.В.

DSC_1968

Щодо проведення ветеринарно-санітарної експертизи на підконтрольних потужностях сировини та продуктів харчування доповідала завідуюча відділом ветеринарно-санітарної експертизи Житомирської регіональної державної лабораторії Столяренко О.В.

DSC_1952Питанням основних вимог Закону України «Про запобігання корупції» присвятив свою доповідь завідувач сектору з питань запобігання корупції Скидан І.М.

На завершення навчального семінару комісією, створеною відповідно наказу № 630-00 від 21.05.2018р., було проведено оцінювання знань уповноважених осіб (лікарів).