Семінар-навчання щодо впровадження системи НАССР в навчально-виховних закладах Андрушівського району

10 січня 2020 року за ініціативи Андрушівського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області спільно із представниками відділу освіти Андрушівської райдержадміністрації проведено семінар-навчання на тему «Законодавство у сфері безпечності харчових продуктів. Програми-передумови системи НАССР. Небезпечні фактори НАССР: стандарти харчової безпеки у закладах громадського харчування». До проведення семінару було запрошено експерта з харчової безпеки Володимира Онопченка та аудитора системи НАССР Катерину Вітрикуш. Захід орієнтований на  керівників та кухарів закладів загальної середньої освіти, закладів дошкільної освіти та суб’єктів господарювання,які здійснюють організацію харчування дітей у зазначених вище закладах Андрушівського району. На семінарі до уваги присутніх було представлено основні завдання і принципи, на яких базується система НАССР та визначено загальні переваги від впровадження ситеми управління безпечністю харчових продуктів у закладах громадського харчування. Так, у ході семінару розповіли про аналіз небезпек та здійснення контролю над усіма етапами приготування страв, починаючи від приймання продуктів на склад і до моменту подачі готової страви.

Окрім того, на семінарі йшлося про належний рівень організації харчування дітей, дотримання законодавства у сфері безпечності харчових продуктів, санітарно-гігієнічних та протиепідемічних норм і правил та про необхідність забезпечення належної матеріально-технічної бази при впровадженні системи НАССР у дошкільних та загальноосвітніх закладах Андрушівського району.