Семінар-навчання «Сучасні методи підходу до проведення ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках»

DSCN083926 березня 2018 року в приміщенні Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби відбувся перший етап семінару-навчання на тему «Сучасні методи підходу до проведення ветеринарно-санітарної експертизи на агропродовольчих ринках». Навчання проводили спеціалісти управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини ГУ ДПСС в Житомирській області та Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби, до участі у семінарі запрошені завідувачі та лікарі-експерти, радіологи лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи агропродовольчих ринків Житомирської області.

Розпочав семінар начальник Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  Олександр Шпита, у вступному слові він окреслив основні здобутки діяльності  як управління  так і лабораторної мережі протягом минулого року  та зазначив пріоритетні завдання у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  на 2018 рік.

Тематика семінару спрямована на роз’яснення вимог чинного законодавства під час здійснення заходів державного контролю на ринках спеціалістами лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи.Зокрема, присутнім надавалось детальне роз’яснення основних засад  та визначень  Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» № 2042-19 від 18.05.2017р., який набуває чинності 4 квітня 2018р. Окрема увага приділена питанням здійснення державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини в частині дотримання вимог Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів».

В ході проведення заходу спеціалістами Житомирської регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби обговорювались загальні вимоги до компетентності випробувальних лабораторій, основні підходи в проведенні мікробіологічних , радіологічних досліджень сировини та продуктів харчування  під час здійснення ветеринарно-санітарної експертизи.

Після завершення  навчальної частини семінару було проведено коротке тестування, що дозволило оцінити рівень знань спеціалістів ЛВСЕ.

Загалом, семінар носив консультаційно-інформаційний характер, наприкінці тривали обговорення актуальних та проблемних питань. Другий етап проведення семінару запланований на  16 квітня 2018 року.DSCN0837