Семінар-тренінг щодо органічного виробництва

рис1Представники управління безпечності харчових продуктів ГУ Держпродспоживслужби в Житомирській області взяли участь в семінарі щодо впровадження Закону України «Про основні принципи та вимоги до органічного виробництва, обігу та маркування органічної продукції» від 10.07.2018 N2496-VIII, : Вступ до проведення інспекцій та контролю за операторами органічного ринку», що проходив на базі органічного господарства ПП Агроекологія с. Михайлики Шишацького району Полтавської області з 20 по 22 травня 2019 року.

       Тренінг в якому взяли участь представники Держпродспоживслужби областей, та центрального апарату Міністерства аграрної політики та продовольства України проводився проектом «Німецько-українська співпраця в галузі органічного землеробства» та сертифікаційним органом «Органік стандарт».   Згідно з програмою, учасники отримали теоретичні та практичні знання щодо проведення інспекцій органом сертифікації у галузях: рослинництва, тваринництва, переробки органічних харчових продуктів, та перевірки документації в даних напрямках .

Кожен тематичний семінар проводився під керівництвом національного експерта «Органік стандарт», які  під час практичних занять     ознайомили  з документами інспекції, такими як профайл оператора, чек-листи перевірки, інспекційний звіт та іншими документами.  Тренінг завершився складанням іспиту по закінченні якого учасники отримали відповідні сертифікати.рис3рис2

Архіви