Семінар з операторами ринку щодо впровадження принципів системи НАССР

DSCN793731 травня у Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області за ініціативи спеціалістів управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  спільно з представниками ГО «Союз споживачів та підприємців» був проведений  семінар на тему «Впровадження системи НАССР у закладах громадського харчування, переваги стандартизації, лабораторний та державний контроль». Захід орієнтований на власників (представників) закладів громадського харчування, які мають на меті привести господарську діяльність у відповідність вимогам чинного законодавства, оптимізувати бізнес-процеси, підвищити довіру споживача та власне рейтинг закладу. До участі у семінарі долучились близько 100 суб’єктів господарювання області.

            Відкрив семінар перший заступник начальника управління Ігор Волківський, який коротко ознайомив присутніх з повноваженнями та основними напрямками  діяльності Держпродспоживслужби. Як зазначив у всупному слові : «Сьогодні система НАССР покладена в основу управління безпечністю харчових продуктів найкращими світовими виробниками . Належна реалізація НАССР дозволяє не тільки знизити певні ризики, а ще й дозволяє значно удосконалити роботу закладів громадського харчування».DSCN7903

DSCN7952У ході проведення семінару детально розглядались законодавчі вимоги щодо впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів та особливості здійснення контролю з боку держави.

В.о. директора Житомирської Регіональної державної лабораторії Держпродспоживслужби  розповіла про важливість та необхідність здійснення  державного лабораторного контролю у закладах громадського харчування, як основа дієвості впроваджених заходів системи НАССР

Аудитор систем управління безпечністю харчових продуктів да тиректор ТОВ «Тестметрстандарт» детально ознайомили присутніх з етапами та процесами впровадження системи НАССР та  запропонували співпрацю з представниками закладів громадського харчування у даному напрямку.DSCN7963

Спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини  було доведено до присутніх про кінцеві терміни впровадження систем контролю виробництва безпечної харчової продукції

Загалом захід відбувся у форматі відкритого діалогу, учасники семінару мали змогу отримати інформативні та змістовні відповіді на свої питання.DSCN7922DSCN7971DSCN7970

Архіви