Спеціалісти у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини у І-му кварталі 2020 року здійснили 553 інспектування

Упродовж I-го кварталу 2020 року спеціалістами Держпродспоживслужби у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини було здійснено 553 інспектування суб’єктів господарювання, в тому числі 344 планових та 209 позапланових заходів.

У ході інспектувань, за результатами виявлених порушень  до адміністративної відповідальності притягнуто  157 фізичних осіб та суб’єктів господарювання на суму 247838 грн. Крім того, надано 342 приписи з пропозиціями щодо усунення виявлених у ході інспектувань порушень.

За I квартал 2020 року винесено 10 постанов про накладання штрафу за порушення Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» законодавства про харчові продукти та корми, на суму 221981 грн., з яких стягнуто в повному обсязі 75568 грн.

За рішенням головного державного інспектора винесено та вручено 3 розпорядження про тимчасове припинення обігу харчових продуктів.

За результатами заходів державного контролю прийнято    8 рішень про вилучення з обігу 194,2 кг непридатних та неправильно маркованих харчових продуктів.

Наразі робота спеціалістів Держпродспоживслужби щодо контролю відповідності діяльності суб’єктів господарювання до вимог законодавства та обігу безпечних та якісних  харчових продуктів триває.