Суб’єктам господарювання, що планують здійснювати експорт ячменю, сої та кукурудзи з України до КНР

При експорті продукції на світовий ринок українські експортери повинні неухильно виконувати вимоги міжнародних договорів. Насамперед йдеться про дотримання фітосанітарних вимог Китайської Народної Республіки під час експорту до цієї країни рослинницької продукції, зокрема ячменю, сої та кукурудзи.

Імпорт кукурудзи, сої та ячменю згідно з китайським законодавством відбувається на підставі протоколів фітосанітарних вимог, які є міжнародними договорами міжвідомчого характеру і які є обов’язковими для виконання постачальником.

Експортувати зерно кукурудзи, сої та ячменю до КНР може будь-який суб’єкт господарювання, внесений до відповідних переліків: переліки осіб, які планують експорт цієї продукції до КНР та переліки місць зберігання, з яких планується експорт до Китаю.

Для цього в період вегетації, на підставі заяви від суб’єкта господарювання державними фітосанітарними інспекторами проводяться обстеження місць вирощування, а також місць зберігання на відповідність вимогам протоколів фітосанітарних та інспекційних вимог щодо експорту, ячменю, кукурудзи та сої з України до КНР.

Наразі період обстеження по посівах ячменю, минув і зараз триває формування переліку осіб, які планують експорт кукурудзи та сої до КНР.

У зв’язку з цим звертаємо увагу зацікавлених осіб на необхідність дотримання термінів подачі необхідних документів та проведення передбачених фітосанітарних процедур:

для сої – до 1 серпня 2019  року,

для кукурудзи – до 1 вересня 2019 року.

Документи надсилати за адресою: вул. Колоскова, 7, м. Київ, 03138.

Архіви