Тривають семінари з поглибленого навчання аудиторів НАССР.

16684773_410821145917401_1907409183_nВ рамках програми Всеохоплюючої інституційної розбудови (Comprehensive Institution Building, CIB) Проекту Європейського Союзу «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» для фахівців Держпродспоживслужби започатковано проведення серії семінарів, спрямованих на поглиблене навчання аудиторів НАССР.

Семінари з поглибленого навчання аудиторів НАССР з подальшим тестуванням на отримання кваліфікації провідного аудитора проводитимуться для спеціалістів Держпродспоживслужби, які успішно пройшли тестування за результатами 1,5-річного попереднього навчання і показали найкращі результати – орієнтовано 60 осіб.

У семінарах з цієї тематики задіяно чотири навчальні центри – у Києві, Харкові, Львові, Одесі. Навчання спеціалістів проводитимуться у п’ять етапів: перші два – теоретичні, наступні – із виїздом на підприємства для участі в аудиті.

В період 07-09 лютого 2017 року в Київській області проведено перший триденний семінар, темами якого були:

  • визначення небезпечних факторів, категорії небезпечних факторів;
  • гігієнічні вимоги до обладнання;
  • збереження властивостей харчових продуктів;
  • інформування про зміни у харчовому законодавстві: впроваджені та розроблені нормативно-правові акти (огляд проекту Закону № 0906 «Про державний контроль, що здійснюється з метою перевірки відповідності законодавству про безпечність та якість харчових продуктів і кормів, здоров’я та благополуччя тварин» та роз’яснення положень ЗУ «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності»).саша 047

У семінарі брали участь спеціалісти Держпродспоживслужби, Київської, Кіровоградської, Черкаської, Чернігівської областей та м. Києва. Від Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  у заході взяв участь начальник відділу державного контролю управління безпечності харчових продуктів та ветеринарії Семчук О.М.