Тривають заходи контролю виконання карантинних обмежень та протиепідемічних вимог

 Відповідно до наданих повноважень Держпродспоживслужбою області здійснюється постійний контроль стану виконання суб’єктами господарювання заходів, спрямованих на недопущення поширення коронавірусної інфекції серед населення області.

Протягом минулого тижня спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області перевірили 934 об’єкти торгівлі, закладів громадського харчування, перукарень, салонів краси тощо на предмет виконання протиепідемічних вимог. При цьому порушення карантинного режиму було виявлено на 95 об’єктах, що складає 10 % обстежених закладів. Найбільший відсоток порушень встановлено на об’єктах громадського харчування -17,5 %.

Відповідно до вимог чинного законодавства до порушників було застосовано заходи реагування: складено 23 протоколи, направлено 13 приписів щодо усунення виявлених порушень. Окрім того, на адресу органів місцевої влади направлено 10 інформаційних листів про виявлені в ході проведених заходів порушення та наголошено на необхідності дотримання суб’єктами господарювання карантинних вимог.

Зазначимо, що в умовах сьогодення контроль за дотриманням суб’єктами господарювання виконання протиепідемічних норм є необхідною умовою стримування поширення коронавірусної інфекції на території області.

Розвиток епідситуації та аналіз виконання карантинних обмежень в регіоні сьогодні є підставою для обговорення відповідних рішень, спрямованих стабілізацію ситуації. Важливою складовою таких рішень є контрольно-наглядові функції відповідних органів влади та проведення масштабної інформаційної кампанії.

Загалом за минулий тиждень спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області поширено 52 інформаційні матеріали з питань запобігання поширенню гострої респіраторниї хвороби COVID-19 через засоби масової інформації.

Заходи контролю виконання карантинних обмежень та протиепідемічних вимог тривають