У Головному управлінні підвели підсумки за результатами діяльності у 2019 році

27 лютого 2020 року відбулось засідання колегії  «Про підсумки роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області за 2019 рік та завдання на І квартал  2020 року». Участь у заході взяли керівники структурних підрозділів Держпродспоживслужби, начальники районних та міського управлінь ,  керівники Регіональної та міжрайонних лабораторій Держпродспоживслужби , керівник Житомирської філії ДП «Агентство з ідентифікації і реєстрації тварин», директор ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія». Учасники колегії проаналізували діяльність Головного управління у 2019 році та визначили завдання на перший квартал 2020 року у сфері державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства, в напрямку здійснення протиепізоотичних заходів та державного контролю у сфері безпечності харчових продуктів, проаналізували результативність роботи міжрайонних лабораторій Держпродспоживслужби . Також була дана оцінка роботі Держпродспоживслужби в питаннях ідентифікації та реєстрації тварин за минулий рік та визначені заходи, які необхідно провести в поточному році для забезпечення належної простежуваності за обігом тварин та продукції тваринного походження. У ході засідання колегії, зокрема, розглядався стан реалізації державної політики у сферах карантину, захисту рослин і насінництва та розсадництва, виконання фінансово-бюджетної дисципліни та ефективності використання бюджетних коштів. Крім того, були підбиті підсумки роботи з питань державного нагляду за дотриманням законодавства про захист прав споживачів, дотримання законодавства в сфері реклами, метрологічного та ринкового нагляду та з питань здійснення державного нагляду у сфері державних регульованих цін.  Окремо увага була приділена питанню участі спеціалістів Держпродспоживслужби в широкомасштабній інформаційній кампанії,  спрямованій на протидію поширення  коронавірусу на території України шляхом підвищення інформаційної обізнаності населення.   На завершення   були дані відповідні доручення керівникам  структурних підрозділів  за напрямками роботи та начальникам районних управлінь ГУ ДПСС. За підсумками колегії роботу Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області в 2019 році визнано задовільною.