У Новоград-Волинському районі активізували роз’яснювальну роботу з громадськістю

У Житомирській області на виконання Доручення Міністра розвитку економіки торгівлі та сільського господарства Тараса Висоцького Головним управлінням Держпродспоживслужби посилено заходи з  роз’яснювальної роботи з громадськістю. За безпосередньої участі керівництва та спеціалістів районних управлінь на території області організовано проведення тематичних нарад, семінарських занять та засідань круглих столів, де на обговорення виносяться актуальні питання, що входять до компетенції Держпродспоживслужби. Наразі колеги Новоград-Волинського районного управління  ГУ ДПСС в Житомирській області активізували  роз’яснювальну  роботу серед громадськості . Так, вчора за участі голови Новоград-Волинської РДА Сергія Литвинчука було проведено семінар-нараду на тему «Недопущення отруєння і загибелі бджіл при застосуванні пестицидів та засобів захисту рослин». Участь у заході  взяли представники ОТГ, керівники (їх представники) сільськогосподарських підприємств та пасічники району. У ході проведення семінару представниками Новоград-Волинського районного управління було надано ряд рекомендацій щодо порядку безпечного застосування засобів захисту рослин, неухильного дотримання вимог чинного законодавства під час обробітку сільськогосподарських культур. Було  поінформовано пасічників про порядок паспортизації та реєстрації пасік, наголошено про необхідність налагодження взаємодії та комунікацій між пасічниками, агровиробниками та органами місцевого самоврядування ,що сприятиме  запобіганню випадків отруєння (загибелі) бджіл.

Крім того, нещодавно спеціалістами зазначеного управління проведено 2 семінари, де обговорювались питання покращення стану харчування дітей у навчально-виховних закладах Брониківської та Городницької ОТГ Новоград-Волинського району. Захід організовано для працівників харчоблоків, медичних працівників та керівників дошкільних навчальних закладів та загальноосвітніх шкіл району. Спеціалістами Держпродспоживслужби на обговорення винесено питання   організації повноцінного, якісного, безпечного та збалансованого харчування дітей у навчально-виховних закладах. Детальну увагу було приділено впровадженню системи НАССР на харчоблоках та недопущенню випадків потрапляння на харчоблоки закладів фальсифікованої молочної продукції. Крім того, було надано ряд рекомендацій щодо дотримання  санітарно-гігієнічного, протиепідемічного режимів з метою запобігання виникнення гострих кишкових інфекцій у організованих дитячих колективах Новоград-Волинського району.