У Житомирській області за минулий тиждень спеціалісти здійснили 1069 моніторингових перевірок дотримання карантинних обмежень

В Житомирській області триває робота  щодо перевірки дотримання карантинних обмежень та протиепідемічних вимог суб’єктами господарювання в період карантину. Спеціалісти районних та міського управлінь Головного управління Держпродспоживслужби  в Житомирській області у  складі створених   мобільних  груп  та комісій , здійснюють рейдові перевірки об’єктів продовольчої та непродовольчої торгівлі, закладів громадського харчування, перукарень та салонів краси тощо.

Упродовж останнього тижня в області проведено 543 рейдових перевірки об’єктів продовольчої торгівлі, перевірено діяльність 254 закладів торгівлі непродовольчою групою товарів,  83 заклади громадського харчування,  перевірено 47 перукарень. У ході рейдових перевірок було виявлено порушення вимог протиепідемічного режиму на 201 об’єкті нагляду, в результаті чого складено 56  протоколів про адмін.правопорушення, надано 156 приписів з пропозиціями про усунення порушень, надіслано 24 інформаційних листи до органів місцевої влади та 1 до правоохоронних органів. Крім того, фахівці Держпродспоживслужби продовжують проводити просвітницьку роботу серед населення щодо необхідності неухильного дотримання основних заходів із запобігання інфікування короновірусом COVID-19.

Зокрема, 19 червня спеціалісти Житомирського районного управління ГУ ДПСС в Житомирської області у складі моніторингової групи спільно з представниками правоохоронних органів та райдержадміністрації здійснили чергову рейдову перевірку дотримання карантинних вимог закладами громадського харчування та магазинами, які розміщені на території Житомирського району  у Новоград-Волинському напрямку.

Перевіркою охоплено 10 господарюючих суб’єктів у с. Іванівка, с. Березівка та військовому містечку № 115. Виявлено низку незначних порушень протиепідемічного режиму, відповідальним особам винесено попередження.

З обслуговуючим персоналом проведено просвітницько-роз’яснювальну роботу щодо специфіки здійснення господарської діяльності в період карантинних обмежень.

Наразі робота у даному напрямку  продовжується.