У Житомирській області завершився цикл проведення кущових семінарів-нарад з питань організації дитячого харчування у навчально-виховних закладах області

У рамках виконання Доручення Прем’єр-міністра України  О.Гончарука за результатами селекторної наради з питань безпечності  харчування дітей  у закладах дошкільної та загальної середньої освіти  упродовж двох тижнів за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області  було проведено цикл тематичних кущових семінарів.

Так, 15 листопада у приміщенні Коростенського будинку культури відбувся завершальний  етап семінар-нарад з питань організації безпечного та якісного  харчування дітей  у навчально-виховних закладах області. Семінар проведено спеціалістами Коростенського районного управління за безпосередньої участі представників  Головного управління  Держпродспоживслужби в Житомирській області, заступниці директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації,  представників відділу освіти Коростенської РДА. Цього разу до участі у семінарі приєдналися керівники закладів дошкільної освіти, заступники директорів закладів загальної середньої освіти, які відповідають за харчування учнів та фізичних осіб-підприємців, які організовують харчування учнів в закладах загальної середньої освіти Коростенського,Овруцького, Олевського, Народицького, Хорошівського та Лугинського  районів .

У ході проведення заходу на розгляд та обговорення присутніх виносились наступні питання :

  • дотримання вимог санітарного законодавства  при організації харчування дітей та учнів;
  •  недопущення випадків виникнення, розповсюдження гострих інфекційних хвороб та харчових отруєнь.
  •  створення належних умов для організації безпечного та якісного харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Житомирської області;
  • дотримання вимог щодо безпечності харчових продуктів, сировини, впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).

Загалом зазначені заходи відбувалися у форматі відкритого діалогу, де учасниками  обговорювались проблемні питання належної організації харчування дітей у навчально-виховних закладах області та спільно напрацьовувались можливі шляхи їх вирішення.  

ТЕМА ДНЯ

  • Коригування та узгодження з департаментами ОДА проекту обласної програми “Дітям Житомирщини-безпечне та якісне харчування “
    Засідання комісії з розгляду адміністративних справ.
    Аналіз постачальників харчових продуктів та їх реєстрації.
Грудень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лис    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031