У Житомирській області завершився цикл проведення кущових семінарів-нарад з питань організації дитячого харчування у навчально-виховних закладах області
У рамках виконання Доручення Прем’єр-міністра України О.Гончарука за результатами селекторної наради з питань безпечності харчування дітей у закладах дошкільної та загальної середньої освіти упродовж двох тижнів за ініціативи Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області було проведено цикл тематичних кущових семінарів.
Так, 15 листопада у приміщенні Коростенського будинку культури відбувся завершальний етап семінар-нарад з питань організації безпечного та якісного харчування дітей у навчально-виховних закладах області. Семінар проведено спеціалістами Коростенського районного управління за безпосередньої участі представників Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області, заступниці директора департаменту праці, соціальної та сімейної політики Житомирської облдержадміністрації, представників відділу освіти Коростенської РДА. Цього разу до участі у семінарі приєдналися керівники закладів дошкільної освіти, заступники директорів закладів загальної середньої освіти, які відповідають за харчування учнів та фізичних осіб-підприємців, які організовують харчування учнів в закладах загальної середньої освіти Коростенського,Овруцького, Олевського, Народицького, Хорошівського та Лугинського районів .

У ході проведення заходу на розгляд та обговорення присутніх виносились наступні питання :
- дотримання вимог санітарного законодавства при організації харчування дітей та учнів;
- недопущення випадків виникнення, розповсюдження гострих інфекційних хвороб та харчових отруєнь.
- створення належних умов для організації безпечного та якісного харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти Житомирської області;
- дотримання вимог щодо безпечності харчових продуктів, сировини, впровадження постійно діючих процедур, заснованих на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках (НАССР).
Загалом зазначені заходи відбувалися у форматі відкритого діалогу, де учасниками обговорювались проблемні питання належної організації харчування дітей у навчально-виховних закладах області та спільно напрацьовувались можливі шляхи їх вирішення.

