Участь спеціалістів Новоград-Волинського районного управління ГУ ДПСС в Житомирській області у нараді щодо запобігання виникнення ботулізму

20507688_1882397542087954_5678799991769759785_o1 серпня 2017 року під головуванням заступника міського голови Шутової Л.В. за участі міського голови Весельського В.Л. відбулася нарада щодо запобігання проявів ботулізму в місті. В нараді взяли участь спеціалісти Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області, Новоград-Волинської районної державної лікарні ветеринарної медицини. В ході наради очільник міста наголосив на необхідності посилення контролю за несанкціонованою торгівлею, вжиття заходів щодо ліквідації місць несанкціонованої торгівлі на вулицях міста. В.о. начальника Новоград-Волинського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області Коваль О.С. звернув увагу на те, що в Україні на даний час зареєстровано 91 випадок захворювання людей на ботулізм, дев’ять з яких померло. Вісім з дев’яти померлих захворіли внаслідок вживання в’яленої риби, четверо – риби промислового  виробництва..
З метою профілактики захворювання на ботулізм постійно проводиться роз’яснювальна робота серед населення : роздано інформаційних листівок – 263, на офіційному сайті Новоград-Волинської міської ради та райдержадміністрації розміщено 2 статті, проведено 248 бесід.  Щоп’ятниці і щонеділі на місцевому ринку через радіоточку проводиться інформування населення щодо захворювання на ботулізм. Проведено 32 виступи.
Під час наради заступник міського голови ознайомила присутніх з проектом розпорядження міського голови про створення комісії з питань здійснення контролю за суб’єктами господарювання, що виготовляють, зберігають, транспортують та реалізують продукти харчування, зокрема рибну продукцію. Комісійно будуть проводитись обстеження та відбирання зразків готової продукції для лабораторних досліджень.
В ході засідання серед присутніх були  розповсюджені пам’ятки «Ботулізм – харчова токсична інфекція. Як можна заразитися».
За результатами наради прийнято рішення посилити контроль за суб’єктами господарювання в сфері торгівлі та закладів громадського харчування щодо якості та безпеки харчових продуктів.20525909_1882397625421279_7682996054687980837_n (1)