Участь спеціалістів у навчанні з практичних аспектів оцінки потужностей та категоризаціі потужностей за ступенем ризику.

В рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Вдосконалення системи контролю безпечності харчових продуктів в Україні» 8 представників Житомирської області – державні інспектори Головного управління та структурних підрозділів, взяли участь у навчанні (Модуль 3) на тему: «Категоризація потужностей за ступенем ризику – практичні аспекти оцінки потужностей».

Міна Барова – ключовий експерт проекту, розповіла про практичні аспекти категоризації потужностей на основі оцінки ризику:

-         оцінювання виконання гігієнічних вимог;

-         мікробіологічні критерії;

-         програми-передумови та НАССР.

   Крім того, експерт ознайомила учасників навчання з постановою Кабінету Міністрів України від 31.10.2018 р. №896 «Деякі питання здійснення планових заходів державного контролю Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів».

Обговорювались питання передумов  офіційного відбору та дослідження зразків.

 В практичній частині семінару за участі Юрія Оглашеного, старшого експерта з НАССР та простежуваності, здійснено візит на кухню одного із закладів Вінниці , – де і було опрацьовано практичну частину оцінювання потужності.

   На завершення семінару обговорено результати оцінювання потужності, методи проведення інспектування з заповненням акту стосовно додержання операторами ринку гігієнічних вимог щодо поводження з харчовими продуктами.   

До участі у  семінарі також долучились спеціалісти Держпродспоживслужби Хмельницької та Вінницької областей.

Архіви