Участь у конференції «Управління безпечністю харчових продуктів, впровадження системи НАССР»

1 березня 2018 року в приміщенні ДНЗ «Центр сфери обслуговування  м.Житомира» відбулась конференція на тему «Управління безпечністю  харчових продуктів, впровадження системи НАССР», до участі у якій був залучений начальник відділу безпечності харчових продуктів ГУ ДПСС в Житомирській області Онопченко Володимир. Захід організований Громадською організацією «Житомирська Обласна Асоціація Кулінарів України» для  суб’єктів господарювання у сфері ресторанного господарства, підприємств громадського харчування, викладачів та студентів профільних навчальних навчальних закладів Житомирщини.

В ході проведення конференції спеціалістом управління  висвітлювались наступні питання :

  • напрямки діяльності та повноваження Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області у сфері здійснення державного контролю за безпечністю харчових продуктів;
  • законодавчі вимоги впровадження системи управління безпечністю та якістю харчових продуктів, основні методи та послідовність запровадження системи НАССР;
  • роз’яснення основних засад Закону України «Про державний контроль за дотриманням законодавства про харчові продукти, корми, побічні продукти тваринного походження, здоров’я та благополуччя тварин» в частині однозначного визначення відповідальності операторів ринку за порушення вимог законодавства у сфері обігу харчових продуктів.

Загалом, захід носив інформаційно-консультативний характер.