Участь у нараді під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергія Глущенка

Про першочергові завдання Держпродспоживслужби в умовах пандемії СOVID-19  йшлося під час селекторної наради під головуванням заступника Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Сергія Глущенка, яка відбулась сьогодні у форматі відео конференції.

Зокрема, особлива увага приділена питанню здійснення фахівцями Держпродспоживслужби щоденного моніторингу за діяльністю агропродовольчих ринків в умовах карантинних обмежень. Також було обговорено певну проблематику, пов’язану з організацією позапланових перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання ними протиепідемічних вимог під час провадження торгівельної діяльності на агропродовольчих ринках. Як зазначив Сергій Глущенко, –  максимальне сприяння відновленню роботи агропродовольчих  ринків на підконтрольних територіях, активна роз’яснювальна робота та діалог з суб’єктами господарювання, – завдання Держпродспоживслужби на сьогодні.

Відповідно до анонсованого Урядом першого етапу зняття карантинних обмежень та переходу до адаптивного карантину, з 11 травня передбачається відновлення роботи закладів громадського харчування за умови виконання рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів, розроблених Міністерством охорони здоров’я України. Отож, учасники наради обговорили питання готовності закладів громадського харчування до роботи та особливості здійснення контролю за дотриманням керівництвом закладів  вимог протиепідемічного режиму.