Упродовж тижня спеціалісти перевірили понад 200 закладів громадського харчування

З метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення спеціалістами Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області посилено державний санітарно-епідеміологічний нагляд за дотриманням вимог санітарного законодавства та дотримання протиепідемічних вимог, у тому числі щодо дотримання обмежувальних заходів у закладах громадського харчування. Зокрема, до проведення моніторингових перевірок були  залучені представники правоохоронних органів. Так, упродовж 22-28 червня проведено порушення виявлені на 84 об’єктах (42%). Типовими порушеннями в закладах громадського харчування є:

  • відсутність дезінфікуючих засобів для проведення вологого прибирання приміщень закладів та поверхонь, місць, предметів найбільшого контакту персоналу та відвідувачів, неякісне проведення прибирання;
  • відсутність умов для проведення знезараження контактних термометрів (при їх використанні) для проведення термометрії працівників закладу;
  • відсутність обліку проведення протиепідемічних заходів (не ведеться облік проведеного прибирання з застосуванням миючих та деззасобів, не ведеться журнал проведення термометрії працівників), не визначено відповідальну особу за здійснення протиепідемічних заходів;
  • відсутність або недостатня забезпеченість персоналу засобами індивідуального захисту та невикористання персоналом всіх необхідних засобів індивідуального захисту при їх наявності;
  • відсутність умов для збору і тимчасового зберігання використаних персоналом та відвідувачами засобів індивідуального захисту;
  • допуск в заклади відвідувачів без засобів індивідуального захисту;
  • не дотримання дистанції між відвідувачами в черзі для обслуговування та між обідніми столами для відвідувачів закладів;
  • відсутність маркування про дотримання дистанції біля входу в заклад;
  • використання багаторазових меню, які не піддаються знезараженню;
  • використання закладом багаторазового посуду при відсутності умов для якісного його миття (відсутність посудомийних ванн).

За виявлені порушення керівникам закладів надано 75 приписів та  попереджувальних листів з пропозиціями щодо усунення виявлених порушень чинного законодавства, підготовлено 14 інформацій до органів місцевого самоврядування, складено 33 протоколи про адмін.правопорушення по ст.42 КУпАП.

Останні коментарі

    Архіви

    Категорії

    EnglishUkrainian