Уряд затвердив критерії оцінки ступеня ризику від провадження господарської діяльності у сфері законодавчо регульованої метрології

Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення

Як повідомляється на офіційному сайті Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, Кабінет Міністрів України затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері законодавчо регульованої метрології та визначається періодичність здійснення Держпродспоживслужбою планових заходів метрологічного нагляду за законодавчо регульованими засобами вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та кількістю фасованого товару в упаковках.

Відповідна постанова від 06 березня 2019 року № 185 була прийнята в рамках восьмого засідання, присвяченого питанням дерегуляції. Із текстом постанови можна ознайомитися за посиланням.

Метою постанови є запровадження ризик-орієнтованого підходу до проведення перевірок, що дозволить вдосконалити систему відносин, які виникають при визначенні періодичності здійснення планових заходів метрологічного нагляду за законодавчо регульованими засобами вимірювальної техніки, що перебувають в експлуатації, та кількістю фасованого товару в упаковках.

Критеріями, за якими оцінюється ступінь ризику, є:

– вид діяльності у сфері законодавчо регульованої метрології;

– наявність порушень вимог законодавства у сфері законодавчо регульованої метрології, які виявлені за результатами планових та позапланових перевірок протягом останніх трьох років.

Постановою передбачено бальну систему оцінки показників критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів метрологічного нагляду.

Віднесення суб’єкта господарювання до одного з трьох ступенів ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями відповідно до шкали балів:

від 41 до 100 балів – до високого ступеня ризику;

від 21 до 40 балів – до середнього ступеня ризику;

від 0 до 20 балів – до незначного ступеня ризику.

Ризик-орієнтований системний підхід до розроблення критеріїв сприятиме підвищенню об’єктивності, прозорості та неупередженості при плануванні та здійсненні заходів метрологічного нагляду.

ТЕМА ДНЯ

  • Участь у нараді з питань функціонування обласних, районних, міських державних лікарень ветеринарної медицини, що проводиться Держпродспоживслужбою України.
  • Участь у семінарі на базі Головного територіального управління юстиції у Житомирській області з питань нових процесуальних строків у різних судових інстанціях та порядку реєстрації (ліквідації) юридичних осіб.
Жовтень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Вер    
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031