Відбулась селекторна нарада з питань безпечного харчування дітей в освітніх закладах під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука

25 жовтня відбулась селекторна нарада з питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти під головуванням Прем’єр-міністра України Олексія Гончарука.  

Захід відбувся за участі Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Тимофія Милованова, представників Держпродспоживслужби, Міністерства освіти і науки України.

На місцевому рівні питання порядку денного обговорювались за участі голів облдержадміністрацій, керівників підрозділів охорони здоров’я та освіти облдержадміністрацій, територіальних органів Держпродспоживслужби та Національної поліції.

Від Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області участь у засіданні наради взяв начальник Олександр Шпита.

На засіданні обговорювались питання Зменшення ризиків виникнення випадків гострих кишкових інфекційних захворювань та харчових отруєнь, виявлення фальсифікованої продукції при поставках в освітні навчальні заклади.

У своєму виступі Прем’єр-міністр України Олексій Гончарук озвучив ситуацію з питань безпечності харчування дітей в освітніх закладах, акцентуючи особливу увагу на проблемах матеріально-технічного забезпечення, виникнення спалахів гострих кишкових інфекцій в організованих колективах та фальсифікації харчових продуктів.

Під час обговорення питань порядку денного було також представлено результати реалізації регіональної цільової програми «Дітям Прикарпаття – якісне харчування», розроблену та впроваджену в Івано-Франківській області,  як позитивний досвід у сфері забезпечення якісного та безпечного харчування в освітніх  закладах.

Під час наради Прем’єр-міністр Олексій Гончарук дав доручення всім регіонам проаналізувати ситуацію на місцях та сформувати конкретний план заходів щодо недопущення харчових отруєнь дітей в навчальних закладах.

Учасники засідання обговорили проблемні питання та напрацювали основні заходи, реалізація яких дозволить зменшити ризики виникнення харчових отруєнь та значно покращити якість харчування в освітніх навчальних закладах.