Хід виконання доручення Прем’єр-міністра щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей

Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області активно здійснює заходи щодо реалізації Доручення Прем’єр-міністра Олексія Гончарука за результатами селекторної наради 25.10.19 з питань безпечності харчування в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.
Спеціалістами ГУ ДПСС в Житомирській області спільно з представниками Управління освіти і науки, Департаменту праці, соціальної та сімейної політики облдержадміністрації розроблено проект Регіонального плану заходів щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей в Житомирській області на 2020-2025 роки.

Для успішної реалізації визначених завдань розроблено Паспорт харчоблоку закладу освіти, який містить вичерпну інформацію про його матеріально-технічний та санітарно-гігієнічний стан. Паспортизація харчоблоків закладів освіти триватиме до 10.11.19.

З метою проведення навчання персоналу, який задіяний в організації харчування, щодо запобігання випадків харчових отруєнь в закладах освіти, належної організації безпечного та якісного харчування дітей розпочато проведення циклу кущових семінарів.

Держпродспоживслужбою області організовано проведення лабораторних випробувань, вимірювань, досліджень харчових продуктів в закладах дошкільної та загальної середньої освіти.

Робота щодо створення в закладах освіти належних умов для безпечного та якісного харчування дітей триває.

ТЕМА ДНЯ

  • Робоча нарада щодо планування лабораторно-інструментальних досліджень на 2020 рік;
  • Робоча нарада з керівниками структурних підрозділів, що здійснюють контрольно-наглядові функції, присвячена аналізу внесення відомостей про заходи державного нагляду (контролю) до Інтегрованої автоматизованої системи.
Січень 2020
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Гру    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031