Засідання колегії за підсумками діяльності Головного управління Держпродспоживслужби у Житомирській області в І-му кварталі 2019 року

DSCN731710  травня в актовій залі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  відбулось  засідання колегії  на тему  «Про підсумки роботи ГУ ДПСС в Житомирській області за І-ий квартал 2019 року та завдання на  ІІ-ий  квартал 2019 року».

На засідання колегії були запрошені керівники районних та міського управлінь, керівництво  Житомирської регіональної державної   лабораторії Держпродспоживслужби та ДУ «Житомирська обласна фітосанітарна лабораторія».

Відкрив нараду начальник Головного управління  Держпродспоживслужби в Житомирській області. Так,  він доповів присутнім про засідання виїзної   підсумкової  колегії Держпродспоживслужби,  яка відбулась 07.05.2019р. на базі Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області. Як зазначив Олександр Шпита, – необхідно активізувати роботу щодо запобігання виникнення спалахів інфекцій та харчових отруєнь, небезпечних епізоотій та надзвичайних ситуцій на територіїї Житомирської області. Зокрема, акцентував увагу на плануванні діяльності в частині здійснення заходів державного контролю з обов’язковим врахуванням ризик-орієнтовного підходу, як ключовий аспект збереження стабільної санітарно-епідемічної та епізоотичної ситуації .

  DSCN7257Перший заступник начальника управління Ігор Волківський проаналізував стан виконання пропозицій Рішення колегії Головного управління Держпродспоживслужби від 12 лютого 2019р., охарактеризував  епізоотичну ситуацію в області з лейкозу, туберкульозу, сказу та африканської чуми свиней. Крім того, було проведено аналіз стану виконання плану протиепізоотичних заходів.

У сфері державного контролю за суб’єктами господарювання спеціалістами управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини здійснено 634 планових та 285  позапланових перевірок, за результатами яких  складено 18 протоколів , відповідальних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності на суму 221169 грн.

Також було проаналізовано роботу державних лабораторій ветеринарно-санітарної експертизи на ринках .Так,досліджено зразків

тваринницької продукції – 209796, рослинницької продукції –56891,готових харчових продуктів  промвиготовлення -23646 ,  інших харчових продуктів – 4669. За результатами проведених експертиз недопущено до реалізації  тваринницької продукції –  7397 т., рослинницької продукції –7542т.; готових харчових продуктів  промвиготовлення – 0,774т. ,  інших харчових продуктів –0,552т.

Про підсумки  діяльності  управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства доповіла начальник відділу санітарно-епідеміологічного нагляду та організації розслідування спалахів – Ірина Загородня. Було проведено аналіз спалахів інфекційних захворювань, захворюваності на ботулізм та випадків отруєнь грибами. Так, за звітний період на території області зареєстровано 2 спалахи кишкових інфекцій, в ході яких постраждало 19 осіб, в т.ч. 14 дітей.  З початку року зареєстровано 4 побутових  випадки ботулізму ( 5 потерпілих осіб). DSCN7277

Упродовж звітного періоду спеціалістами управління   проведено 452 перевіркиоб’єктів нагляду. Питома вага виявлених порушень чинного законодавства під час здійснення заходів державного нагляду становить  49%. Окрема увага була приділена питанню забезпечення дієвого  державного санітарно-епідеміологічного нагляду за навчальними  та виховними закладами області  та виконанню плану моніторингових досліджень проб води,змивів та харчових продуктів.

DSCN7293Про стан фінансової дисципліни та бухгалтерського обліку в Головному управлінні прозвітувала начальник управління економіки, бухгалтерського обліку та звітності Людмила Скороход. Під час доповіді висвітлила ряд актуальних питань щодо подання звітності ,оренди  майна, питання реєстрації державного майна та переєстрації земельних ділянок тощо.

DSCN7360Аналіз організаційної роботи Головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області  провела начальник відділу організаційно-господарського забезпечення Анна Щербатюк.

Упродовж І кварталу до Головного управління надійшло 167 звернень громадян, 55 звернень було прийнято під час особистого прийому громадян керівництвом управління та начальниками структурних підрозділів. Найбільший відсоток складають звернення з питань порушень прав споживачів та з питань щодо якості та безпечності харчових продуктів. Крім того, до Головного управління надійшло 11 запитів про доступ на публічну інформацію. Як зазначила доповідач, всі запити та звернення об’єктивно розглянуті спеціалістами управління, відповіді  надані у визначені законодавством терміни.

На завершення Олександр Шпита акцентував увагу присутніх на належній  організації (підготовці) та проведенні літньої оздоровчої кампанії . Так, за попередніми оперативними даними в області планується до відкриття 292 заклади оздоровлення та відпочинку дітей. Тому, було наголошено  на вжитті вичерпних заходів з метою недопущення  епідемічних ускладнень в закладах оздоровлення та відпочинку для дітей.DSCN7238

Крім того, наголосив на необхідності проведення посиленої превентивної роботи з боку спеціалістів управління з метою недопущення випадків отруєння (загибелі) бджолосімей : організація та проведення круглих столів, зустрічей з сільгоспвиробниками та власниками пасік тощо.

           За результатами засідання колегії робота Держпродспоживслужби визнана задовільною.DSCN7266DSCN7222DSCN7227DSCN7247DSCN7270

ТЕМА ДНЯ

  • Організація циклу лекцій, присвячених підвищенню обізнаності громадян щодо міжнародних стандартів прав людини та механізмів їх захисту, в рамках проведення Всеукраїнського тижня права.
  • Укладення договору з ДП “Держінформресурс” щодо підключення Головного управління до системи електронної взаємодії органів державної виконавчої влади.
Грудень 2019
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
« Лис    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031