Затверджено критерії оцінювання ризику від провадження діяльності у сфері насінництва та розсадництва та періодичність перевірок

Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері санітарного та епідемічного благополуччя населення

Уряд затвердив критерії, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності у сфері насінництва та розсадництва та визначається періодичність здійснення планових заходів державного нагляду (контролю) Державною службою з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів.

Про це йдеться у постанові Кабінету Міністрів України від 16 січня 2019 року № 23.

Постанова спрямована на запровадження ризик-орієнтованого підходу до проведення перевірок господарської діяльності в зазначеній сфері. Це дозволить організувати здійснення державного нагляду (контролю) на належному рівні, врегулювати кількість і періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю) та визначити коло суб’єктів господарювання, які відносяться до високого, середнього та незначного ступенів ризику.

Нормативно-правовий акт передбачає бальну систему оцінки показників критеріїв, за якими оцінюється ступінь ризику від провадження господарської діяльності та визначається періодичність проведення планових заходів державного нагляду (контролю).

Віднесення суб’єкта господарювання до одного з трьох ступенів ризику здійснюється з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма критеріями відповідно до шкали балів: від 41 до 100 балів – до високого ступеня ризику;

Архіви