Виробнича нарада у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини

Сьогодні в Головному управлінні Держпродспоживслужби в Житомирській області в онлайн-режимі відбулась нарада з обговоренням виробничих питань у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини. До участі у нараді  долучилися начальники районних (міського) управлінь та керівники районних державних лікарень ветеринарної медицини.

У ході онлайн-наради на обговорення виносились питання :

– належного опрацювання повідомлень системи швидкого оповіщення RASSFщодо наявності ризику для здоров’я людини, пов’язаного з харчовими продуктами і кормами;

-роз’яснення щодо процедури відбору проб харчових продуктів під час здійснення заходів державного контролю у закладах дошкільної та загальної середньої освіти;

– питання профілактики небезпечних епізоотій, в першу чергу грипу птиці;

Детальніше зупинились на питаннях надання адміністративних послуг у сфері безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини.  Зокрема, учасникам наради було наголошено на необхідності узгодження з новоствореними в результаті адміністративно-територіальної реформи ЦНАПами інформаційних та технологічних карток надання адмінпослуг. Також учасників наради було ознайомлено з певними змінами порядку видачі ветеринарно-санітарного паспорта пасіки.