Держпродспоживслужба посилює нагляд за дотриманням карантинних обмежень “червоної” зони

Про суттєве посилення державного контролю за дотриманням суб’єктами господарювання карантинних обмежень та протиепідемічних вимог йшлося під час наради в режимі zoom-конференції з керівниками районних та міського управлінь. Як зазначив Олександр Шпита, Житомирська область увійшла до переліку регіонів із значним поширенням COVID-19. Так, на Житомирщині  упродовж останніх трьох днів встановлено завищений показник  коефіцієнту виявлення випадків інфікування COVID-19  та показник рівня госпіталізації. За результатами  позачергового засідання Державної комісії ТЕБ та НС від 01.03.2021р. було ухвалено рішення про встановлення в Житомирській області «червоного» рівня епідемічної небезпеки поширення  COVID-19. В зв’язку з цим на території області з 3 березня запроваджуються відповідні зазначеному рівню додаткові обмежувальні протиепідемічні. Контроль за дотриманням додаткових карантинних обмежень покладено, зокрема, на Держпродспоживслужбу, – тому у ході онлайн-наради було наголошено на вжитті максимальних зусиль  та вичерпних заходів у частині здійснення нагляду за дотриманням протиепідемічних заходів та діючих карантинних обмежень, що сприятиме у подальшому стабілізації епідемічної ситуації із захворюваності на  COVID-19 в області.